Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Oplossing

Er is een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden: Qmanage.

Lees meer

Het is onmogelijk om zonder de juiste technische maatregelen grip te houden op wat er wordt aangesloten op uw netwerk. Of u wel of niet kiest voor Bring Your Own Device (BYOD), BYOD is een gegeven. Omdat gebruikers, ongeacht uw beleid, apparaten mee kunnen nemen, is het reguleren van toegang tot uw netwerk de essentiële basisstap.

De laatste jaren is het reguleren van de toegang tot het netwerk een topprioriteit geworden voor veel organisaties. Bovendien is de wetgeving steeds stringenter geworden als het gaat om security, privacy en compliance, denk bijvoorbeeld aan de meldplicht datalekken. Het reguleren van de toegang tot het netwerk wordt vaak gezien als het fundament onder het beveiligen van het netwerk.

Complexiteit

Handmatige procedures voor netwerktoegangscontrole werken wellicht goed bij kleine aantallen maar schalen niet naar honderden of duizenden gebruikers. Andere oplossingen zijn vaak zo complex dat implementatie en beheer een flinke klus is. Het is daarom van groot belang bij de selectie van een oplossing rekening te houden met de beheersbaarheid. Liever een oplossing waarbij realistische, behapbare tussenstappen met concrete tussenresultaten mogelijk zijn, dan één grote sprong waarbij het nog maar de vraag is of het einddoel überhaupt bereikt wordt.

Een geautomatiseerde, clientless Network Access Control-oplossing waarbij veel aandacht is voor eenvoudige implementatie als Qmanage van Quarantainenet biedt in dat soort gevallen uitkomst.